argan-olie-voor-haar

Arganolie is zeer effectief voor het behandelen van droog en pluizig haar. Ook herstelt het beschadigd haar en geeft het glans aan dof haar. Daarnaast is deze olie ook geschikt voor het verzorgen van de gevoelige hoofdhuid. Een gezonde hoofdhuid is immers de basis voor gezond en sterk haar. Het verzorgen van beschadigd haar met Arganolie is in een korte periode zeer populair geworden. Arganolie wordt door haarspecialisten ook wel vloeibaar goud voor het haar genoemd.

Wat beschadigt mijn haar?

Ondanks dat uw haar erg sterk is, kan het toch tekenen van slijtage gaan vertonen. Dit natuurlijk slijtageproces kan versneld worden door allerlei factoren zoals, overmatige (chemische) behandelingen van het haar, scherpe shampoos en invloeden van het milieu. Ook uw voeding en levensstijl hebben hun uitwerking op de weerstand en de conditie van uw haar. Ziekte, stress en medicijngebruik hebben ook een nadelige invloed op de structuur van uw haar. Een vaak onderschatte oorzaak is het ultraviolet licht in zonlicht. Dit licht is in staat de structuur van uw haar af te breken.

Wat zijn de kenmerken van beschadigd haar?

Wanneer de buitenste laag van uw haar beschadigd raakt, zal uw haar een minder glanzende en gezonde “look” hebben. Enkele kenmerken van beschadigd en ongezond haar zijn: Structuur is ruw, grotendeels poreus, droog en broos bij aanraking, geen elasticiteit en breekbaar, veel knopen in het haar en haarkleur is dof.

De structuur van uw haar in een vogelvlucht!

Uw haar bestaat simpel gezegd uit een haarschacht en de haarwortel. De haarschacht is dat deel van het haar dat wij zien en de haarwortel is dat deel dat onder uw hoofdhuid zit. Daar bevinden zich ook de vetklieren. Taak van deze klieren is om uw haar soepel te houden. Soms produceren deze klieren te veel of te weinig vet, wat het haar dan verzwaart of juist droog en breekbaar maakt. Aan de basis van de haarwortel bevindt zich ook de zogenaamde haarbol waar de voedingstoffen worden ontvangen voor het maken van nieuwe cellen. De haarbol voedt zich met bloed en voorziet zo de basiscellen van voedingsstoffen, zoals vetten, koolhydraten, eiwitten en zuurstof. Zowel de haarschacht als de haarwortel hebben goede verzorging nodig om uw haar gezond en mooi te houden.

Wat kan Arganolie voor mijn haar doen?

Arganolie is een intensief verzorgend product voor droog, beschadigd en gespleten haar. Door uw haar wekelijks te behandelen met Arganolie wordt uw haar volumineus, zijde glanzend en gemakkelijk kambaar. Door vochtherstellende Arganolie te gebruiken, wordt de haarschacht van uw haar beschermt tegen verdere beschadiging. Een opsomming van wat Arganolie voor uw haar kan doen,

 • EssentiĆ«le vetzuren beschermen en versterken uw haarschacht en zorgen bovendien voor glans.
 • Olie is rijk aan natuurlijke antioxidanten die vrije radicalen effectief bestrijden. Hierdoor wordt uw onnatuurlijke haaruitval afgeremd en groei van nieuw haar gestimuleerd.
 • Onverzadigde vetzuren zoals Omega 3 en Omega 9 maken niet alleen uw haar sterker, maar herstellen ook gespleten haarpunten.
 • Vitamine E, waar Arganolie zeer rijk aan is, helpt uw haar te herstellen en vernieuwen dat beschadigd is door hitte, wind of te veel stylen.
 • Doordat uw haarschacht wordt versterkt krijgt vocht niet de kans om te verdampen.
 • Doordat Arganolie diep doordringt in uw haarporiĆ«n, wordt de elasticiteit van het haar verbeterd.
 • Verassend genoeg is Arganolie niet vet.

Gebruiksaanwijzing voor het herstellen van beschadigd haar?

Heeft u beschadigd haar, dan raden wij u aan om uw haar een aantal maal per week met deze olie te behandelen. Het zal uw haar een enorme boost geven en uw haar zal stralen en weer zacht aanvoelen. Om uw haar te revitaliseren, hoofdhuid te kalmeren en gespleten haarpunten te herstellen kunt u Arganolie direct op uw haar en hoofdhuid aanbrengen. Voor beste resultaat dient U de volgende stappen te nemen,

 • 1. Was uw haar met een milde shampoo,
 • 2. Maak uw haar droog met een handdoek (geen fohn),
 • 3. Breng een royale hoeveelheid olie aan uw haar aan,
 • 4. Masseer de olie door uw haar,
 • 5. Als u last heeft van een droge hoofdhuid en roos, masseer dan de olie ook goed over uw hoofdhuid,
 • 6. Wikkel uw haar in een warme handdoek,
 • 7. Wacht ongeveer 30 minuten en
 • 8. Was uw haar met voldoende lauw water.
 • 9. Herhaal dit proces een of twee keer per week voor zacht, sterk, glad en glanzend haar.

Gebruiksaanwijzing voor het natuurlijk stylen van haar

Om uw haar te stylen en glans aan uw haar toe te voegen maakt u uw haar na het wassen met een milde shampoo droog met een handdoek. Breng een kleine hoeveelheid Arganolie toe aan uw haar en breng het in model.