argan-olie-voor-nagels

Nagels en nagelriemen staan continu bloot aan externe invloeden, waardoor ze kunnen scheuren, breken, verkleuren, vervormen of dof kunnen worden. Door uw nagels en nagelriemen regelmatig te verzorgen met Arganolie kunt u dit voorkomen. Beschadigde nagels kunnen dankzij Arganolie op een snelle, simpele en natuurlijke wijze worden hersteld en gezond gehouden worden.

Algemene informatie over uw nagels!

Uw nagels worden gevormd uit de transparante laag van de huid en bedekken de gehele bovenkant van de vingertoppen. Nagelgroei vindt plaats aan de basis, net onder de nagelriem. De gezonde nagel is kleurloos, buigzaam en heeft een gladde oppervlak. Bij een goede doorbloeding van het nagelbed krijgt uw nagel de roze kleur.

Hoe worden mijn nagels zwak en broos

Nagels die dagelijks veelvuldig in contact komen met water, schoonmaakmiddelen, wasmiddelen en andere stoffen worden hierdoor kwetsbaar en week. Gevolg hiervan is dat nagels droog en broos worden, snel splijten en afbreken. Deze beschadigingen en andere aandoeningen zoals bijvoorbeeld groeven en witte vlekjes zijn makkelijk te verhelpen. Het zijn namelijk vrij onschuldige nagelproblemen, die u zelf door de juiste nagelverzorging kunt oplossen.

Wat zijn de drie verschillende condities van nagels!

De nagel is een onderdeel van de huid en zal hierdoor meeprofiteren van een gezonde huid. Door allerlei interne stoornissen en externe invloeden kunnen er afwijkingen ontstaan in de structuur en in de normale groei van de nagel. De conditie van de nagel kan in drie categorieën worden ingedeeld, de normale en gezonde nagel, deze nagel is flexibel en heeft een natuurlijke kleur en glans. de harde en droge nagel. Deze nagel is vaak geribbeld, bladert snel af, breekt of splijt snel en heeft een gele doffe kleur. De zachte en zwakke nagel. Deze nagel is te buigzaam, splijt en scheurt snel in

Uw nagelriemen in het algemeen

De nagelriem is de huidplooi rondom uw nagel. Deze heeft als taak om het levende deel van uw nagel te beschermen. De nagel groeit onder de nagelriem om van daaruit over de gehele vingertop te groeien. De nagelriem wordt aan de zijkanten en aan de onderkant van uw nagels omsloten.

Wat zijn de redenen dat de nagelriem beschadigd raakt?

Uw nagelriemen hebben het meest te leiden van uitdroging door kou, zon, warm afwaswater of agressieve schoonmaakmiddelen. Hierdoor raken deze hun natuurlijke oliën kwijt. Gevolg hiervan is dat uw nagelriemen hun flexibiliteit verliezen, hard worden, makkelijk splijten en barstende randjes die gemakkelijk ontstoken kunnen raken krijgen.

Waarom is het verzorgen van de nagelriemen belangrijk?

Doordat droge nagelriemen vastgroeien op nagel, trekt deze de nagelriem met zich mee als de nagel groeit. De nagelriem niet kan echte niet met nagel meegroeien en wordt hierdoor te ver uitgerekt en begint te barsten. Echter door de spanning op het zachte en levende deel van de nagel kunnen vervormingen aan de nagel ontstaan. Hierdoor kan de gehele nagel misvormd worden. Dit maakt de verzorging van nagelriemen het belangrijkste onderdeel van de nagelbehandeling.De conditie van nagelriemen kan in drie categorieën worden onderverdeeld: Gezonde nagelriem, welke elastisch en los is van de nagel, droog (scheurt snel in, losse velletjes, dode huiddeeltjes), vastzittend (zit vast op de nagel, remt de groei van de nagel, veroorzaakt ribbels).

Arganolie doet wonderen voor uw nagels en nagelriemen!

Arganolie staat bekend om haar sterk hydraterende en verzachtende werking. In combinatie met citroensap of 100% puur is het een zeer krachtige behandeling voor het verzorgen van uw nagels en nagelriemen. Door het hoge percentage vitamine E en de schimmelwerende eigenschappen houdt het uw nagels en nagelriemen sterk en gezond. Het geeft kracht aan zwakke en breekbare nagels. Het versterkt ook de tere huid aan de wortel van uw nagels en maakt deze huid zacht en glad. Deze huidvriendelijke olie bestrijdt daarnaast ontstekingen en irritaties van de huid rondom uw nagels. Het kalmeert de geïrriteerde huid en werkt ontstekingsremmend bij open wondjes en kloofjes. Hierdoor wordt het genezingsproces van de huid rondom uw nagels geactiveerd. Zachte, soepele en gezonde nagelriemen is de voorwaarde voor gezonde en mooie nagels. Gebruiksaanwijzing:
Voor het versterken van zwakke of broze nagels, mengt u arganolie en citroensap in gelijke delen. Laat uw nagels tussen de 10 en 15 minuten in het mengsel. Voor de verzorging van uw handen raden wij ook aan om een kleine hoeveelheid Arganolie in uw handen te wrijven. Doe dit met name voor het slapengaan.

Zijn er nog andere tips voor mooie en gezonde nagels?

Het vijlen van nagels is beter dan deze te knippen. Reden is dat het vijlen de nagelgroei stimuleert en bovendien ook steviger maakt. Het best gebruikt u een papieren vijl, aangezien deze vriendelijker is voor uw nagels. Breekbare nagels kunt u het beste rond vijlen. Voordat u uw nagels in Arganbadje doet is het goed om uw nagels voorzichtig te polijsten met een papieren vijl.